Groeten uit Stanzach

Skivakantie eerste jaar

Onze leerlingen van het eerste jaar verblijven in het Oostenrijkse Stanzach, voor een weekje skiplezier.

Wij krijgen elke dag een verslagje binnen met wat foto’s erbij. Zo kunnen de thuisblijvers toch wat meegenieten van de belevenissen in Stanzach.

Groepsfoto (verplaats cursor over de afbeelding voor detailweergave)

vrijdag 16 februari

De week vloog voorbij en vandaag was dan ook onze laatste skidag. In de voormiddag ging iedereen met zijn eigen skigroep de piste op. We werden weer getrakteerd op een blauwe hemel en stralende zon, heerlijk!

In de namiddag kwamen alle groepen samen en mochten ze onderling de piste op. Er werd afgesproken welke lift ze mochten nemen zodat de skimonitoren en begeleiders een oogje in het zeil konden houden.

Om 16u was het tijd om afscheid te nemen van de piste en het skimateriaal terug binnen te brengen.

De dag was nog niet gedaan, onze carnavalsfuif is zoals steeds de afsluiter van de week met een message wall.
Ondertussen klinkt het laatste liedje uit de boxen en zo meteen trekken we naar ons bed.

De volgende update krijgen jullie morgen live na onze rit terug.

Auf Wiedersehen, Stanzach!

donderdag 15 februari

Onze routine werd vandaag een beetje doorbroken want we trokken op dagtocht. Lunchpakketten moesten vandaag meegenomen worden want we gingen niet naar onze vertrouwde plek om te eten maar zochten een plaats uit op de piste. Er werden wat frietjes besteld en de leerlingen konden ook een drankje kopen. Feest!
De zon was een hele dag van de partij en toverde heerlijke bloswangen op onze gezichten.
Naarmate de week vordert (en ze vordert zo snel!) vallen er meer en meer leerlingen én monitors in slaap op de bus tijdens onze terugrit. Missie geslaagd!

Tijd dus voor een rustigere avondactiviteit. De leerlingen namen hun slaapzak en kussen en kropen gezellig bij elkaar voor een filmavond. Enkelen kozen ervoor om terug een gezelschapspel te spelen of zelfs de rust van de kamer op te zoeken.

Met tegenzin kropen we ons bed in want we beseffen heel goed dat morgen onze laatste skidag is 😭.

woensdag 14 februari

Een nieuwe dag, een nieuwe ochtend en het was meteen duidelijk dat de skivakantie erg intensief is. Bij het binnenkomen van de kamers bleef het erg stil en het kostte de leerlingen en monitoren heel wat meer energie om uit bed te komen.
MAAR om 9u stipt vertrok de bus en om 10u waren alle groepen weer op de piste.
Grenzen werden weer verlegd, van blauwe pistes ging het naar rode en ook zwart werd bezocht.

Valentijn in Stanzach mochten we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Iedereen kreeg een kaartje en een naam voor wie een compliment geschreven moest worden.
Tijdens de avondactiviteit kwamen de party games en gezelschapsspelen weer boven en wisselden de groepen.
Met een leuk kaartje met fijne boodschap kropen onze skiërs onder de wol. Hopelijk voor iedereen een goede nachtrust want morgen trekken we op dagtocht.

dinsdag 13 februari

De blauwe lucht en een stralende zon verwelkomden ons vandaag op de piste. Wat een heerlijke dag was het!

De leerlingen kregen vandaag letterlijk pluimen op hun hoofd. Zo zijn ze goed herkenbaar op de piste en vinden we elkaar makkelijker terug. Alle groepen lieten de kleine piste links liggen en trokken meteen hoger. De zon toverde een glimlach op ieders gezicht en elke leerling genoot volop. We haalden dan ook het maximum uit deze skidag.

Na het avondeten was het tijd om in valentijnmodus te komen. De eetzaal werd versierd en kleurde volledig rood en ons dj-trio “triple trouble” zorgde voor de muziek.

We openden en sloten de fuif met onze kampdans en hoewel er nog een duidelijk jongens- en meisjeskamp was werd ons groepsgevoel weer wat sterker 💛💙.
Tot morgen!

maandag 12 februari

Vanmorgen om 9 uur vertrokken we naar Warth voor onze tweede skidag. De routine zat er duidelijk in want we stonden iets sneller klaar met skibotten, helmen, skibrillen en handschoenen of sommigen één handschoen 😁.

De weersomstandigheden waren nog niet ideaal, de mist was rijkelijk aanwezig. Tegen de middag klaarde de hemel echter op en konden we onze picknick in de zon opeten.

Vol goede moed trokken alle skiërs ook in de namiddag naar blauwe, rode en sommigen ook zwarte pistes.

Na het douchemoment en het opruimen van de kamers was het tijd voor een spelletjesavond. In twee groepen kwamen traditionele gezelschapsspelen en party games aan bod.

Voor morgen beloven ze iets meer zon. We kijken er al naar uit!

zondag 11 februari

Yes! Vandaag trokken we voor de eerste keer naar de piste. Een hele nieuwe routine dus die we onder de knie moesten krijgen. Lunchpakket maken, geen materiaal vergeten, ski’s aantrekken, nogmaals al het materiaal checken, skipas wegstoppen en vanaf nu niet kwijt spelen en nog maar eens al het materiaal nakijken. Niemand helm, bril en handschoenen vergeten?

Het weer zat niet 100% mee en dat maakte het, vooral voor de beginners, niet vanzelfsprekend om door te zetten, maar ze deden het. Het was leuk te zien hoe fier ze op zichzelf waren. Na deze eerste skidag worden de groepen nog wat herschikt om iedereen op niveau les te kunnen geven.

We sloten onze dag af met een quiz: de slimste skiër ter wereld!

zaterdag 10 februari

Om 9 uur deze ochtend stapten we uit de bus in Stanzach! De rit was vlot, vermoeiend maar erg gezellig. De eerste dag stond in het teken van kennismaking met de omgeving, elkaar leren kennen en het passen van ons skimateriaal.
In de voormiddag werd iedereen voorzien van skischoenen, skilatten en een helm. In de namiddag trokken we naar buiten voor een pittige bergwandeling rond Stanzach. We sloten de dag af met een Cluedo-spel, op zoek naar de moordenaar in ons gebouw. De vorige nacht in de bus bracht weinig slaap. Vandaag kropen we dus op tijd onder de wol. Hopelijk is iedereen morgen in vorm voor de eerste skidag!