Loppem

Tweedaagse, 1ste jaar

Het hele jaar door werken wij aan positieve groepsvorming en een leuke sfeer in de klas. Maar om dit thema zo goed mogelijk uit te werken, ging het eerste jaar op ontmoetingsdagen naar Merkenveld in Loppem.

We leren er elkaar beter kennen en proberen zelf een aantal regels op te stellen, die nodig zijn om een toffe klasgroep te vormen. Tijdens een avonturentocht leren we in team werken en moeten we bepaalde opdrachten uitvoeren die zonder samenwerken niet tot een goed einde kunnen gebracht worden. We ontdekken waar we goed in zijn en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen. We leren keuzes maken en doordachte beslissingen nemen. We staan stil bij risico’s en we maken ons heel wat vaardigheden eigen, zoals luisteren, gevoelens uiten en de gevoelens van anderen begrijpen.

Voor het avondspel moesten de leerlingen op zoek gaan naar letters die in de bomen hingen en leerkrachten die stempels uitdeelden. Nadien moesten alle gevonden tips bij elkaar gelegd worden per klas en moest de klas na een ultieme tip op zoek gaan naar de schat. Als afsluiter werden er nog enkele liedjes gezongen rond het kampvuur.

Fotoalbum van mevrouw Bruyninckx

Fotoalbum van meneer Bruyninckx

Fotoalbum van mevrouw Geens

Fotoalbum van mevrouw Guldentops

Fotoalbum van mevrouw Lemmens

Fotoalbum van mevrouw Meykens

Fotoalbum van mevrouw De Mondt