Oud-leerlingen Maya Teughels en Arne De Bleser

Jonge journalisten winnen News City Academy Awards

Maya Teughels (21) studeerde bij ons in 2019 af in de richting Economie – Wiskunde, ging vervolgens studeren aan Thomas More en heeft inmiddels een diploma journalistiek op zak. Een paar jaar eerder beëindigde Arne De Bleser (22) met succes onze eerste graad, waarna hij een opleiding Multimedia is gaan volgen in TSM. Hij is afgestudeerd in Grafische & Digitale Media bij AP Hogeschool.

Maya brengt samen met Mikaela Pimentel op een prachtige en serene manier het verhaal van Anne-Sophie. Zij is negentien en vecht al twee jaar tegen een uitgezaaide hersenstamtumor. Geen enkele behandeling kan haar nog genezen. De aangrijpende documentaire toont de kwetsbaarheid en kracht van Anne-Sophie en haar omgeving.

Het project van Arne staat geheel los van dat van Maya. Hij duikt in de geschiedenis van Het Laatste Nieuws en HLN.be. Met de nodige humor en veel grafische elementen maakt hij er een luchtige en boeiende explainervideo van.

En zo was het eerder toeval dat er van de vier jonge winnaars twee oud-leerlingen van onze school op het podium stonden. Proficiat aan alle winnaars! De toekomst van onze journalistiek is in goede handen!

Bron: HLN, 26-10-2023